fbpx

Största cykelarenan för fjällcykling i Sverige har fått gemensamt liftkort

De tre byarna Tänndalen, Ramundberget och Funäsdalen är Sveriges största cykelarena med ett gemensamt liftkort.

Byarna är tidigare kända för sin längd- och utförsåkning. Men för att nyttja sommarsäsongen bättre har man tagit fram ett gemensamt liftkort som gör att man kan erbjuda lösningar för cykelentusiaster. Ser man till antalet leder och den geografiska storleken på cykelområdet är de tre byarna i området Funäsfjällen Sveriges största cykelarena för fjällcykling.

– Med det här utbudet och den variationen av liftburen cykling vi gemensamt nu erbjuder hoppas vi få välkomna ännu fler cyklister att njuta av våra fjäll, säger Ted Wengler, anläggningschef på Funäsdalsberget. 

– Vi vet att våra gäster under vintern uppskattar variationen och friheten i hela området Funäsfjällen. Med ett gemensamt liftkort även på sommaren kan våra gäster nu enklare röra sig fritt i våra byar och det stora fjällmassivet som binder ihop oss, säger Philip Flacké, vd och ägare för Ramundberget.  

Mycket är om- och tillbyggt

Nu har man totalt skaffat sig 42 mil cykelleder och stigar med nya skyltsystem som gör det lättare att ta sig fram och hitta rätt.

– Att cykla ovan trädgränsen i Funäsfjällen är något alldeles extra och måste upplevas på plats, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.