fbpx

Branäs utsedd till Årets skidanläggning

Efter en stark säsong lyfts Branäs nu fram som Årets skidanläggning. Det stod klart när Svenska skidanläggningars organisation, SLAO, presenterade vinnaren av den ärofyllda utmärkelsen.

– Vi är stolta och jätteglada över att ta emot den här utmärkelsen. Det är ett kvitto på att satsningarna vi har gjort de senaste åren har gett resultat, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Branäs har investerat i allt från backar och liftar till aktiviteter och boenden de senaste åren och just att ständiga utvecklingsplaner finns för anläggningen är något som nämns i motiveringen till priset. Men vad Branäs och Anders Kjällström framförallt tar med sig från motiveringen är att de lyckas locka nya skidåkare, vilket nämns som något centralt och viktigt för hela branschen.

– Vår målsättning är att göra skidåkning tillgängligt för så många som möjligt, där vi framförallt har ett fokus på barnfamiljer. I Branäs ska man kunna ha kul oavsett ålder och erfarenhet. Att motiveringen tar upp detta är såklart extra roligt. Nu när vi inleder en sommarsatsning ska vi lyckas med samma sak där, att locka och lära upp nya cyklister.

Branäs har tidigare vunnit Stora Barnsemesterpriset i kategorin ”Bästa skidort för barnfamiljer” hela tretton gånger, men detta är första gången de får SLAO:s utmärkelse ”Årets skidanläggning”.

– Priser är inget vi lägger fokus på, men det är såklart roligt när gäster och branschkollegor lyfter fram oss. Det viktigaste för oss är dock gästernas upplevelse. Beröm från dem efter en dag i skidbacken är värt minst lika mycket som alla priser i världen.