fbpx

Så blir du en vinnare när du spelar paintball

Här får du en crash course med 8 tips som hjälper dig att vinna i paintball när du ska spela på svensexan, möhippan eller företagseventet.

I paintball finns det mycket prestige om du ska spela med svensexe- eller möhippegänget eller möta chefen i ett företagsevenamang. Vi hjälper dig med några tips som vi fick när vi ringde runt till några klubbar och bad om råd.

Bästa tipsen när du spelar paintball

Rör på dig

Så länge som du står still är du ett lätt offer och ett lag som står still kommer aldrig att vinna en match. Tänk även på att röra dig när du står på ett ställe genom att skjuta på fienden, gå snabbt tillbaka, återgå till att skjuta fast från en lägre position. Nästa gång ställer du dig upp. Tänk snabba rörelser.

Skjut när du flyttar på dig

Du behöver hålla nere ditt motståndarlags huvuden när du rör dig. Skjut först och förflytta dig när dina motståndare tar skydd. Några skott under förflyttningens gång kan ge dig någon extra sekund att undvika beskjutning.

Ta det coolt

Lättare sagt än gjort. När du kommit till en ny position bör du undvika att avslöja var du är. Passa på att få en överblick över spelet, leta efter motståndare eller se om du kan springa till något bättre ställe.

Smyg gärna!

Vissa spelplaner lämpar sig bättre för att röra sig tyst, snarare än att forcera framåt. Titta på spelplanen, var kan du smyga?

Titta gärna vid sidorna om dig – fokusera inte bara på en person

Det är lätt i stridens hetta att fokusera på en person. Men det gör dig samtidigt sårbar om någon annan anfaller dig från flanken. Ta för vana att kolla åt sidorna emellanåt.

Undvik Hollywood-rörelser

Volter, rullningar och dykningar är bara bra vid ett tillfälle – när du vill bli pinsamt utskjuten ur matchen.

Håll dig till laget

Rambofasoner lyckas sällan. Håll dig till laget och undvik att sänka hela ditt lag för att göra något hjältemodigt. Du har fler alternativ om ni samarbetar.

Överraska motståndaren

Ta dig snabbt till en plats, skjut och ducka. Förflytta dig snabbt till ett nytt ställe. Motståndaren tror i bästa fall att du är kvar när de tittar upp igen – och då skjuter du från din nya position.