fbpx

Lista: 7 hotell med norrskenschanser

Passa på att boka ett hotell som har tänkt till när det gäller dina chanser och förutsättningar att få skåda ett norrsken. SemesterSverige listar våra sju favoriter i Sverige!

Alla hotellen är unika på sitt sätt och därför har vi valt att presentera dem utan inbördes ordning. Hoppas du finner ditt semesterguldkorn.

Aurora Sky Station, Abisko

Abisko har länge varit känd för sin midnattssol och sitt norrsken. Hit började man redan resa under 1960-70-talet för att se norrsken.

Pinetree Lodge, Särkimukka

Särkimukka är en liten by vid floden Lainio cirka 150 km från polcirkeln. Här finns det stugor att hyra med fönster riktade mot norr för bästa chans att se norrskenen.

Ishotellet, Jukkasjärvi

Aurora Borealis, norrsken vid Ice Hotel
Foto: Asaf Kliger

Ishotellet i Jukkasjärvi grundades år 1989 är ett hotell skapat helt och hållet av snö och is från Torne älv. Dessutom är det Sveriges mest unika och förmodligen mest omfattande privata konsthallar.

Norrsken vid Ice Hotel
Foto: Asaf Kliger

Varje år återuppstår det i en ny skepnad, noggrant utformat och handgjort av omkring 40 konstnärer från hela världen. Sedan 2016 är går det att övernatta bland iskonst på Icehotel året om.

Treehotel, Harads

Treehotel har två gånger blivit utnämnda till Världens bästa temahotell i den stora internationella World Travel Awards, nu senast också för 2020.

Norrsken (aurora borealis) vid Tree Hotel

Om det är norrsken som lockar så tipsar vi om att boka ”The 7th room” som befinner sig tio meter upp bland tallarna. Kolla in norrskenet utan att lämna rummet. Till och med sovrummet har takfönster!

Camp Ripan spa, Kiruna

Camp Ripan med norrsken
Foto: Björn Wanhatalo

På Camp Ripan bor man i mysiga stugor med hotellstandard, här behöver man egentligen inte gå längre ut än på sin egen stugtrapp för att kunna se norrsken. För att maximera dina chanser till en norrskensupplevelse har de satt upp specialanpassade gatlyktor runt hela anläggningen där skärmarna är nedvinklade för att norrskenet ska synas bättre på himlen. På Camp Ripan finns även Aurora Spa där du har chansen att se norrsken från utomhuspoolen.
Här erbjuds även norrskensturer.

Loggers lodge, Harads

Här erbjuder man förutom lyxig logi även guidningar till utvalda ställen med en fotograf. Här kan du lära dig nattfotografering och har chansen att få ditt porträtt taget med norrskenet i bakgrunden.

Sápmi Nature Camp, Gällivare

Ett småskaligt, personligt och hållbart boende i glamping-stil. 2019 vann Sapmi Nature ett ekoturistpris av Swedish Nature and Ecotourism Association.

Läs gärna vår artikel – allt du behöver veta om norrsken.