fbpx

Lyxeko-safari i arktiskt landskap

Om man är sugen på att få njuta av arktisk natur och vill komma naturen riktigt nära, då det dags för ett svenskt lyxsafari!

I Råne Älvdal som ligger nordväst om Luleå har man chansen att få vara med om ett lyxäventyr. Råne Älvdal är även kallat svenska Arktis hjärta. För den som söker bekvämlighet, äventyr men samtidigt en avslappnande miljö har man nu chansen att se ändlösa frusna vidder i skog, på berg, sjö och myr. Aurora Safari Camp öppnades 2013 av fotografen Fredrik Broman och är den första arktiska ”glampsiten” i världen och är helt unik för norra Skandinavien.

I paketet som erbjuds ingår fyra nätter. Man blir först hämtad på flygplatsen av en privat guidad transer. Därefter checkar man in på Aurora Safari camp där man får vinteroveraller och kängor direkt vid ankomst. Därefter tar snöskoterguiden dig över isarna till den gömda platsen varvid man får njuta av en trerättersmeny och har chansen att se norrsken. Under nästföljande dagar får man då upptäcka en del av natura 2000-området Råne älvdal och kan med snöskor avvika från skoterspåren för att komma åt vackra vyer och äventyrliga miljöer.

Här finner man även en bastu som är infryst i isen! Många passar på att bada isvak och njuta av lokala delikatesser och dryck i bastun.

Arrangören har skapat fyra bekväma Lavvu-rum som kan ställas in som dubbelrum, twin eller familjerum. Det finns en vedkamin i varje Lavvu, och även om det är mycket låga utetemperaturer är rummen varma inuti. Det är max 8 personer i två grupper som alternerar. Ena gruppen börjar på Aurora Safari Camp och den andra gruppen börjar på The Outpost och det är 2 nätter på varje ställe.

Smakar det så kostar det

För varje vuxen kostar det 17.500 kr och för barn mellan 3-11 år kostar det 12.250 kr. Helpension ingår och utvalda drycker samt alla aktiviteter.

Här kan du läsa mer från arrangören om glamping i det arktiska Sverige.