fbpx

Handla nära och lokalt i Skövde med omnejd

Att handla lokalt är viktigt för både upplevelsens och landsbygdens skull. Genom att göra det ökar man möjligheten för lokala producenter att fortsätta sin verksamhet. Att det är otroligt mysigt är en ren bonus. SemesterSverige listar mysiga gårdsbutiker i Skövdes vackra landsbygd. Här finner du ekologiska produkter, råvaror och utvald inredning för ditt hem. Stötta landsbygden och köp kvalité.

Denna guide och karta visar hur en biltur kan ta dig runt till 14 gårdsbutiker under en och samma för- eller eftermiddag. Ett tips är att samåka med vänner! Längre ner i texten finner du information och länkar till alla härliga gårdsbutiker och självplocksställen.

Esbjörntorps Gårdsbutik

Besök detta småskaliga mejeri där du kan köpa mejeriprodukter i glasflaskor. Här finns också en uppskattad gårdsbutik med andra lokalt producerade varor såsom rapsolja.

Ormebackens Gårdshandel

Denna handel i Värsås erbjuder säsongens helt obesprutade grönsaker, ägg och honung. Alla produkter är odlade och skördade med stor omsorg.

Sörgårdsmjölk

Gårdsförsäljning av ekologisk mjölk och yoghurt direkt från glada kor som utfodras på egenproducerat foder. En riktig naturnära upplevelse.

Arnes Gårdsbutik & Pensionat Klåvasten

Känt som Arnes Gårdsbutik. Njut av produkter som spannmål, presentartiklar, godis och mejerivaror från lokala gårdar. Sommartid kan besökare också fika i den pittoreska trädgårdscafén.

Sörbylunds egendom

Denna butik i Frösve (mellan Ulvåker och Stöpen) är en skattkista med färska grönsaker och blomsterbuketter. Här hittar du också en barnklädesavdelning med egensydda produkter och möjligheten till en fikapaus i en avkopplande miljö.

Moster Susannes EKO-ägg

Känt som Moster Susannes ekoägg. Upptäck friska och frigående KRAV-certifierade hönor vars ägg säljs i den charmiga gårdsbutiken. En garanti för ekologiska och närproducerade ägg.

Asketorps tomater

Denna gårdsbutik välkomnar dig att själv plocka säsongens bästa grönsaker direkt från ett stort växthus. Upptäck en härlig variation av grönsaker såsom tomater, gurka och paprika. Ligger granner med Asketorps Ägg, så passa på att besöka dom också.

Asketorps Ägg

Här erbjuds färskt frukostägg från frigående hönor, och i gårdsbutiken finns även ett urval av lokalproducerade delikatesser som honung och senap. Ligger granne med Asketorps tomater så passa även på att besöka dem.

Gullakrokens lantbruk

Här föder man upp Gotlandsfår och nötdjur (Hereford). Du kan finna fårskinn, korv av nämna raser, lök, potatis, mjöl, ägg och hantverk.

https://www.facebook.com/Gullakroken/?locale=sv_SE

Qvarnegården

Gårdsbutiken där du kan förlora dig bland antikviteter och blommor. Stanna till vid självbetjäningsvagnen för att köpa med något blomstrande hem, även när butiken är stängd.

Prästakvarna Gårdsbutik

Utforska denna charmiga gårdsbutik som erbjuder ett urval av korv, leverpastej och rökta delikatesser från KRAV-certifierade Linderödsgrisar. Under sommaren berikas sortimentet med färska grönsaker och jordgubbar.

Butiken på Karlsfors

Ett härligt urval av textilier, lampor och porslin väntar dig på denna pittoreska gård. Missa inte chansen att njuta av konst och en avkopplande fika i inspirerande omgivningar.

LyckeLamm

På denna gård med Gotlandsfår kan besökare njuta av en mysig butik där lokalproducerade varor som färskt lammkött, ägg och honung erbjuds. Ett perfekt ställe för den som uppskattar hantverk och naturliga produkter.

In Balance

Besök denna lilla butik fylld med produkter för välmående, inklusive ekologiska tvålar, smycken, och kristaller. En oas för den som söker harmoni och skönhet.