fbpx

Billingens stugby – ett skogs- och citynära boende på toppen av Skövde

Billingens Stugby & Camping är en idyllisk destination för naturälskare och äventyrare som ligger på Billingen – ett av Västergötlands imponerande platåberg. Endast en stenkast från Skövde centrum, erbjuder detta område en unik kombination av bekvämligheter och direkt tillgång till Sveriges storslagna natur.

På Billingens topp finner du ett fritidsområde som bjuder på enastående vinteraktiviteter tack vare en klimatzon lik den i södra Dalarna. Skidentusiaster kommer att uppskatta den moderna konstsnöanläggningen med 10 kilometer belysta spår för både klassisk och skate skidåkning. Och vid riklig natursnö, väntar totalt 35 kilometer väl underhållna spår på entusiastiska längdskidåkare.

Boendemöjligheterna inom Billingens Stugby & Camping varierar från stugor med full utrustning och bekvämligheter, till enklare boenden som erbjuder en genuin naturupplevelse. Varje stuga har sin unika charm och är utformad för att erbjuda en varm och välkomnande atmosfär, samtidigt som gäster har naturen direkt utanför dörren.

Billingens Stugby är också en idealisk plats för familjer. Med Skogsmulleriket och Billingetrollets trollstig inom räckhåll, finns det rikligt med möjligheter för de yngre att utforska och lära känna naturen. Den tillgänglighetsanpassade slingan runt Åsbotorpssjön är en magisk upplevelse där barn kan besöka Skogsmulle och hans vänner i deras unika hem, engagera sig i lekfulla aktiviteter och berika sin förståelse för miljön.

För de som älskar friluftsliv erbjuder Billingens Stugby & Camping en perfekt utgångspunkt för löpning, cykling och skidåkning på de många lederna som löper genom landskapet. Dessutom ligger flera av Västsveriges främsta besöksmål inom lätt räckvidd för de som vill utforska regionens kulturella erbjudanden.

Länk till Billingens Stugby& Camping.