fbpx

Utforska Skogsmulleriket: en magisk värld på Billingen i Skövde

När du kliver in i Skogsmulleriket på Billingen, kommer du in i en värld där sagor och natur leker tillsammans och barnens fantasi får vingar. Detta unika äventyrslandskap, beläget en kort resa från Skövde centrum, är hem för några av de mest älskade figurerna från den svenska barnkulturen.

Vilka bor i Skogsmulleriket?

Skogsmulle, Fjällfina, Nova och Laxe, samt det försynta Billingetrollet, är invånarna som barnen får lära känna här. Dessa karaktärer erbjuder inte bara spännande historier och lekar, utan även värdefulla lärdomar om miljö och natur. Skogsmulleriket är en perfekt destination för familjer och skolklasser, särskilt riktad mot barn i åldrarna 4–6 år. Det är en plats där lek möter lärande och där varje besök blir en äventyrlig upplevelse.

Skogsmulleriket är inte bara en plats för lek. Det är en pedagogisk resurs som ger barnen en uppskattning av naturen och dess invånare. Med varje figur som representerar olika aspekter av naturen och miljön, bidrar Skogsmulleriket till en ökad medvetenhet och respekt för vår planet bland dess yngsta beskyddare.

Lek och lär i Skogsmulles koja

I Skogsmulles koja, belägen under tallar och granar, kan barnen utforska och lära sig om naturen på ett interaktivt sätt. Med ”Gissa bajset” och berättelserna om Skogsmulle, som är känd för att vara barnens guide och vän i naturen, stimuleras både kunskap och fantasi.

Upplev fjällmiljön i Fjällfinas Kåta

Fjällfina, som är fjällens motsvarighet till Skogsmulle, delar med sig av sin visdom om fjällvärlden från sin kåta. Barnen får en chans att interagera med föremål från fjällen och lära sig om den naturliga skönheten som omger dem.

Nova och Rymdens mysterier

Nova, en figur full av energi och uppfinningsrikedom, välkomnar barnen i sitt rymdskepp. Här kan de titta på stjärnor, lära sig om rymdskrot och testa rymdskeppets kontrollpanel.

Möt Billingetrollet

I Billingetrollets grotta får barnen chansen att stifta bekantskap med denna skygga varelse och lära sig mer om fågellivet på Billingen.

Upptäck vattnets hemligheter med Laxe

I Laxes Bäverhydda, kan besökare utforska livet under ytan och genom ett unikt fönster i golvet skåda in i Åsbotorpsjöns undervattensvärld.

Praktisk Information

Husen i Skogsmulleriket är tillgängliga för besökare varje dag mellan klockan 08:00 och 20:00, vilket gör det till ett utmärkt utflyktsmål oavsett tid på dagen. Inträde är oftast fritt, vilket gör det till en lättillgänglig och budgetvänlig aktivitet för familjer.

Det finns en app till Skogsmulleriket

I skuggan av Billingens lummiga träd och längs den pittoreska Åsbotorpsjön har en ny digital portal till naturens under öppnat sig för barn och barnsliga själar. En app, särskilt utvecklad för Skogsmulleriket, transporterar sina användare till en interaktiv 3D-värld där skogens och sagornas magi blir till verklighet.

När man vandrar på slingan runt Åsbotorpsjön, leder skyltarna med scanningssymboler vägen till en berikande upplevelse. Genom att scanna dessa symboler väcks karaktärerna till liv i appen. Skogsmulle, Fjällfina, Nova, Laxe och kanske till och med Billingetrollet dyker upp på skärmen och berättar sina historier, delar med sig av kunskap eller kanske ställer en klurig fråga. Det är en teknologisk bro som förbinder naturen med berättelser, lärdomar och äventyr.

Skärmbild från appen Skogsmulleriket

Denna app är en lekplats för nyfikenhet och inlärning, utformad för att vara inkluderande och tillgänglig. Den vänder sig till barn i åldern 3 till 12 år, och är genomtänkt konstruerad för att även vara användbar för personer med funktionsvariationer. Bildsymbolerna från Widgit Go tjänar som ett universellt språk, bryggar språkbarriärer och tillgängliggör appen för icke svensktalande. Varje funktion är omsorgsfullt designad för att ge användaren kontroll; man kan enkelt justera inställningar som ljud, text och bildsymboler för en personlig och bekväm användarupplevelse.

Appen är inte bara ett sätt att utforska Skogsmulleriket på ett nytt sätt, utan den erbjuder också ett stöd för språkutveckling och kognitivt lärande. Den digitala resan längs Åsbotorpsjön blir med appen en interaktiv saga, där varje skylt med scanningssymbol inte bara är en markör på vägen utan en port till kunskap och fantasi.

Att träffa Skogsmulle och hans vänner i 3D är som att stiga in i en ny dimension av Skogsmulleriket, där den fysiska och den digitala världen smälter samman för att skapa en lärorik och spännande utflykt för hela familjen. Med en sådan teknologisk följeslagare blir varje steg en del av en större berättelse, där barnen inte bara är åhörare utan även aktiva deltagare i Skogsmulle och hans vänners äventyr.

Ladda ner Skogsmulleappen för iOS här.